Kami Memproses dan Menjual Tepung Ayam Goreng Berempah!!!

Kami Memproses dan Menjual Tepung Ayam Goreng Berempah!!!

Tepung Ayam Goreng Berempah Sharifah's

Produk utama, Unik dan Produk terbaik dari kami !!!

2 sebab utama kenapa Tepung Ayam Goreng Berempah unik, istimewa dan berbeza dengan jenama lain dipasaran.

1. Rahsia keenakkanya ada pada rempah perap kami. Ayam yang perap dengan 7 campuran rempah ratus dan rencah yang terpilih akan melembut dan mengenakkan lagi daging ayam.

2. Tepung Rangup Berempah pula diadun dari 4 jenis tepung yang bermutu tinggi dan dicampur dengan rempah ratus yang terpilih. Memberikan kerangupan dan rasa rempah sebenar.

Hasilnya !!!

Daging Ayam yang lembut enak berempah di dalam dan Rangup berempah diluar !

Cepat dan mudah!!!

Hanya 15 minit untuk disediakan !!!!
Penyelesaian yang terbaik bagi mereka yang sibuk !

3 Langkah mudah untuk menyediakan Ayam Goreng Berempah!!!

1. Perapkan ayam segar yang telah dibersihkan dengan rempah perapselama 1-2 jam.

2. Celup ayam yang telah diperap kedalam putih telur yang telah dipukul, salut dengan Tepung Rangup.

3. Goreng hingga masak dan kuning keemasan. Sedia untuk dihidang.

UNTUK TEMPAHAN ATAU SEBARANG PERTANYAAN SEGERA HUBUNGI KAMI DI
013-5030801 ( Sharifah) , 012 5226171 ( Salamiah)

"PENGEDAR DIKEHENDAKI DISELURUH MALAYSIA"

Resepi Tepung Ayam Goreng Berempah Sharifah's


Bahan-bahan
Tepung Ayam Goreng Berempah Sharifah's
1/2 kg Ayam yang telah dibersihkan
1 biji putih telur

Cara Penyediaan
1. Gaulkan rata Rempah Perap bersama ayam atau makanan laut dan perapkan di dalam peti sejuk selama 1 jam atau lebih.
2. Pukul putih telur dalam sebuah mangkuk
3. Celup ayam yang telah diperap ke dalam telur dan golekkan diatas tepung Tepung Ayam Goreng Sharifah's mengikut ketebalan yang anda kehendaki.
4. Goreng di dalam minyak penuh dengan api yang sederhana panas selama 10-15 minit.
5. Toskan ayam yang sudah masak.
6. Hidangkan bersama sos cili atau sos tomato.



Ayam Goreng Berempah Sharifah's sedap dimakan dengan sos cili atau tomato.

HARGA REMPAH SHARIFAH ( 1 PAKET )

RESEPI DISERTAKAN DI DALAM SETIAP PAKET


1. TEPUNG AYAM GORENG (BIASA/PEDAS)- RM 3.50

( kegunaan goreng 1 ekor ayam)

2. REMPAH BBQ -RM3.50
(kegunaan 1kg ayam/daging)

3. REMPAH NASI DAGING UTARA - RM 3.00

( kegunaan 1kg beras dan 1kg daging )

4. REMPAH RENDANG TOK - RM 2.50

( kegunaan 1kg daging)

5. REMPAH MASAK HITAM - RM 2.50

( kegunaan 1kg daging/ayam/udang)

6. REMPAH MASAK MERAH - RM 2.50

( kegunaan 1kg daging/ayam/udang)

7. REMPAH MASAK ROSE - RM 2.50

( kegunaan 1kg daging/ayam/udang)

8. REMPAH MASAK KICAP - RM 2.50

( kegunaan 1kg daging/ayam/udang)

9. REMPAH KERUTUB - RM 2.50

( kegunaan 1kg daging/ayam/ikan)

10.REMPAH SUP - RM 2.00

( kegunaan 1kg daging/ayam/tulang/ikan)

11.REMPAH KURMA - RM 2.50

( kegunaan 1kg daging/ayam/telur)

12.REMPAH KARI IKAN - RM 1.50

( kegunaan 1kg ikan/udang/sotong)

13.REMPAH KARI AYAM/DAGING - RM 2.50

( kegunaan 1kg daging/ayam)

HARGA REMPAH SHARIFAH (TIMBANG 1Kg)

Untuk rempah timbang tiada borang disediakan.
Hubungi kami terus di talian
013-5030801 untuk membuat tempahan...



1.TEPUNG AYAM GORENG (BIASA/PEDAS)- RM 25.00


2.REMPAH BBQ -RM37.00


3.REMPAH NASI DAGING UTARA - RM 37.00


4.REMPAH RENDANG TOK - RM 40.00


5.REMPAH MASAK HITAM - RM 35.00


6.REMPAH MASAK MERAH - RM 35.00


7.REMPAH MASAK ROSE - RM 30.00


8.REMPAH MASAK KICAP - RM 30.00


9.REMPAH KERUTUB - RM 40.00


10.REMPAH SUP - RM 30.00


11.REMPAH KURMA - RM 30.00


12.REMPAH KARI IKAN - RM 30.00


13.REMPAH KARI AYAM/DAGING - RM 30.00

Hubungi kami sekarang...

Untuk tempahan segera !!!
Hubungi : 013-5030801 (Puan Sharifah)









Jadi Pengedar !!!

Tepung Ayam Goreng Berempah

7 SEBAB ANDA MESTI MENGAMBIL PELUANG MENJADI PENGEDAR

1. Permintaan yang amat tinggi terhadap produk halal keluaran muslimin.

2. Unik, kerana Rempah Perap yang telah siap diadun dengan garam, rempah ratus dan rencah masakan sangat memudahkan PENGGUNA!!!

3. Dibungkus dengan bersih dan kemas, segala butir-butir penting tentang cara memasak,tarikh luput, nama Syarikat dicetak dengan jelas pada label produk.

4. Pengeluaran dan pembungkusan di pantau oleh Jabatan Pertanian dan Pertubuhan Peladang.

5. Produk kami belum dipasarkan dengan meluas, peluang pemasaran yang tinggi.

6. Penghantaran melalui Pos Malaysia, mudah dan selamat.

7. Jaminan pulangan wang sekiranya rosak dalam tempoh 15 hari dari tarikh penerimaan produk.


Tesmoni Pelanggan Kami

1. Tepung Ayam Goreng Sharifah's rangup dan pedas, citarasa orang Malaysia.
Dr Ummu Salmah,Kolej Islam Darul Ridzuan.
Kuala Kangsar,Perak

2. Rasanya disukai oleh seisi keluarga,jimat! mudah untuk sediakan.
Pn Azian Buyong,Rapat Setia,Ipoh,Perak


18 Julai, 2011

Persiapan Menghadapi Ramadhan

Telah berlalu hari, minggu, dan bulan. Sedar atau tidak, kita semakin mendekati bulan yang penuh kebaikan, keberkatan, dan rahmat. Bergema di serata dunia doa orang-orang yang beriman; Allahumma Ballighna Ramadhan. Doa yang diwarisi dari kekasih yang dicintai Ar-Rasul s.a.w.

Allahumma Ballighna Ramadhan. Inilah doa yang diulang-ulang oleh Rasulullah s.a.w apabila mendekati bulan yang mulia ini. Diriwayatkan bahawa apabila tibanya bulan Rejab, maka Rasulullah akan berdoa ‘Ya Allah Berkatilah kami di bulan Rejab dan Sya’ban, dan sampaikanlah kami ke bulan Ramadhan’ (Riwayat Al-Bazzar, At-Thabrani, Al-Baihaqi).
Para sahabat yang bersama dengan Rasulullah s.a.w dididik dengan tema yang agung ini; Allahumma Ballighna Ramadhan. Kesannya, mereka menyambut dan menanti Ramadhan dengan penuh kerinduan dan kecintaan. Ini terbukti dengan doa mereka selama enam bulan sebelum Ramadhan menharap agar bertemu dengannya. Kemudiannya, enam bulan selepas Ramadhan pula disi dengan tangisan kerana berlalunya Ramadhan. Saudara yang mulia, bagaimanakah halnya kita?

Allahumma Ballighna Ramadhan, merupakan doa dan harapan. Menjadi tanda bagi hamba-hamba yang salih bahawa mereka mengidam dan tamakkan limpahan Allah dalam bulan ini (Rahmat, Keampunan, Pelepasan dari Neraka). Kita mesti sentiasa berjaga-jaga agar peluang ini tidak disia-siakan atau berlalu tanpa dimanfaatkan.

Maka bagaimanakah caranya kita menyambut kedatangan bulan Ramadhan yang mulia ini? Persediaan yang rapi dan terancang sangat penting dalam menjayakan Ramdhan kali ini.

Persediaan

Cara

Iman

1. Taubat yang benar (Istighfar, meninggalkan maksiat).

2. Sentiasa berdoa Allahumma Ballighna Ramadhan.

3. Perbanyakkan puasa di bulan Sya’ban (Isnin-Khamis, 15-16-17).

4. Membaca Al-Quran (meletakkan matlamat satu juz sehari misalnya).

5. Mujahadah untuk bangun malam (beberapa kali seminggu).

6. Berzikir setiap masa, Al-Mathurat pagi dan petang (penggunaan tasbih sangat membantu).

Ilmu

1. Membaca/belajar buku Feqah Puasa dengan lengkap beserta kelebihan, rahsia, dan tafsiran ayat Al-Quran yang berkait dengan puasa.

2. Membaca buku-buku penyucian jiwa.

3. Mendengar ceramah-ceramah tentang Ramadhan.

4. Mengulangkaji surah-surah yang telah dihafal, sebagai persediaan solat samada sebagai imam atau makmun di bulan Ramadhan.

Dakwah

1. Bersedia untuk memberi tazkirah/ceramah tentang kelebihan dakwah di bulan Ramadhan.

2. Menghadiri majlis ilmu di masjid-masjid samada sebagai penceramah atau pendengar.

3. Mengingatkan orang lain tentang kepentingan membuat persediaan untuk Ramadhan.

4. Memberi hadiah Ramadhan kepada rakan-rakan dengan tujuan mendekatkan diri dan mereka kepada Allah.

5. Menyediakan risalah/majalah kecil untuk jiran-jiran tentang persediaan menyambut Ramadhan.

Keluarga

1. Membuat persediaan bersama seluruh ahli keluarga untuk menyambut Ramadhan terutama dari aspek iman dan ilmu.

2. Membaca buku berkaitan Ramadhan bersama-sama.

Keazaman

1. Membuka lembaran amalan baru yang jauh lebih baik.

2. Menjadikan hari-hari dalam bulan ini, lebih baik dari hari-hari biasa.

3. Sentiasa memakmurkan rumah Allah, pada setiap solat fardhu dan iktikaf.

4. Membersihkan puasa dari perkara yang merosakkannya seperti mengumpat.

5. Sentiasa berlapang dada.

6. Menghadirkan niat untuk amal soleh di bulan puasa.

Jihad

1. Merealisasikan matlamat ‘Bersungguh-sungguh melawan nafsu’.

2. Menahan diri dari berlebihan dalam perkara harus (makan, pakaian, tidur).

3. Menjaga lidah dari berkata keji, mengumpat, dan mencaci.

4. Menahan syahwat dari perkara yang haram.

5. Membuat semakan amalan di bulan Ramadhan tentang segala yang dibincangkan di atas.



http://ismamesir.wordpress.com/